Wonen - woningaanpassing (6 bijdragen)

Wonen in een leeftijdsbestendige woning.
Maar hoe moet zo'n woning er dan uitzien, willen zoveel mensen, zoveel wensen. Zelfstandig wonen. Actief zijn en blijven. De regie over je eigen leven is iets wat iedereen wil.

De werkgroep Wonen heeft als doel jongsenioren te betrekken en ik te laten denken wat voor hen nodig is om prettig en veilig te wonen in een leuke en acceptabele woonomgeving. De wil verhuizen van eengezinswoning van een te groot appartement, de ander moet niet denken en mogelijkheden zoeken naar de huidige woning te (laten) passen.

Omdat er voor de werkgroep Wonen veel enthousiasme is, is deze groep in 2 subgroepen;

a. blijven wonen in de huidige woning met aanpassingen

b. verhuizen naar een woning die bij het verleden is.

Door de krapte op de woningmarkt om te huren als te kopen lopen mensen tegen een enorme muur op. Woningen zijn nauwelijks te huur. Zijn er huurwoningen dan gaat de huur netto enorm omhoog naar de vierkante meters. Kopers krijgen te maken met gigantische vraagprijzen en ook zij moeten vierkante meters woongenot inleveren.

Uit verschillende hoeken zijn er al vragen en wensen naar voren gekomen. Denk na over de aanvragen van een traplift, de verbouwingen van de badkamer, wil het slechte uitwerpen moet en er is een inloopdouche gewenst. Ook zijn er vragen over zorginnovatie als aansluiting van een veiligheidssysteem van andere zorginnovatie. Senioren staan open voor technologische hulpmiddelen als deze echt goed worden uitgelegd. De inzet van deze hulpmiddelen heeft echter alleen effect als mensen hier zelf vragen stellen.

30-12-2020

Viviëne Brevé

        

 

 

 

Terug
Themafoto Wonen-woning aanpassen Vloer leggen in 16x9.jpg