20220330 - Preventiecampagne 'We zijn zelf het medicijn'

In januari is in Zoetermeer de preventie campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ gestart. Deze campagne richt zich op de bewustwording dat je zelf iets kan doen om de kans op het krijgen van dementie te verkleinen.
Dementie is een chronische hersenziekte, die in 30 tot 40 % van de gevallen is te voorkomen door het aanpassen van je leefstijl.
Voor Zoetermeer is dit een belangrijke boodschap, omdat verwacht wordt dat het aantal mensen met dementie de komende 15 jaar met 74 % zal stijgen.

In de campagne draait het om drie leefstijladviezen.
Blijf nieuwsgierig: Heb een doel, een hobby, leer iets nieuws of ga aan de slag in je eigen tuintje.

Gezond eten: Veel groente en fruit, noten en olijfolie

Beweeg regelmatig: Ga wandelen of fietsen, blijf bezig.

Het volgen van een gezondere leefstijl is niet alleen belangrijk om de kans op dementie te verkleinen, maar het kan ook helpen om diabetes, COPD of allerlei andere chronische ziekten te voorkomen.

De campagne zal in heel 2022 lopen en wordt ondersteund door de gemeente Zoetermeer, Stichting georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ), GGD Haaglanden, Alzheimer NL, afdeling Haaglanden.

Meer informatie op de website, tabblad Haaglanden-Zoetermeer Haaglanden We zijn zelf het medicijn en te volgen op Linkedin https://www.linkedin.com/company/preventie-dementie-zoetermeer/

 

Terug
WZZHM_HAAGLANDEN_ALGEMEEN.jpg