Publicatie index --> Gezonde Leefstijl

Terug naar hoofdpagina

Titel Inhoud Afbeelding Aktie
20220419 Henri√ętte Bots - minicursus vitaal en gezond ouder worden (Leyden Academy)

In de nieuwsbrief van de Leyden Academy on vitality and ageing zag ik een vooraankondiging van de gratis minicursus vitaal en gezond ouder worden. De cursus bestaat uit acht wekelijkse e-mailnieuwsbrieven met een interessante mix van filmpjes, feiten en cijfers, en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan om vitaal en gezond ouder te worden. Dit is echt een cursus, die de themagroep Gezonde Leefstijl u van harte wil aanbevelen.

Onderwerpen, die behandeld worden zijn: Wat is veroudering eigenlijk? Hoeveel moet ik bewegen, wat kan ik het beste eten? Hoe houd ik mijn spieren sterk? Nieuwsgierig naar de antwoorden? Meld u dan aan voor de gratis mini-cursus Vitaal en gezond ouder worden, die eind september 2022 van start gaat.

U kunt de informatie vinden op de website van de Leyden Academy, of sneller of sneller via https://www.leydenacademy.nl/vitaalouder/ 

 

 

 

 

foto minicursus Leyden Academy.gif Bekijk
20220330 - Preventiecampagne 'We zijn zelf het medicijn'

In januari is in Zoetermeer de preventie campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ gestart. Deze campagne richt zich op de bewustwording dat je zelf iets kan doen om de kans op het krijgen van dementie te verkleinen.
Dementie is een chronische hersenziekte, die in 30 tot 40 % van de gevallen is te voorkomen door het aanpassen van je leefstijl.
Voor Zoetermeer is dit een belangrijke boodschap, omdat verwacht wordt dat het aantal mensen met dementie de komende 15 jaar met 74 % zal stijgen.

In de campagne draait het om drie leefstijladviezen.
Blijf nieuwsgierig: Heb een doel, een hobby, leer iets nieuws of ga aan de slag in je eigen tuintje.

Gezond eten: Veel groente en fruit, noten en olijfolie

Beweeg regelmatig: Ga wandelen of fietsen, blijf bezig.

Het volgen van een gezondere leefstijl is niet alleen belangrijk om de kans op dementie te verkleinen, maar het kan ook helpen om diabetes, COPD of allerlei andere chronische ziekten te voorkomen.

De campagne zal in heel 2022 lopen en wordt ondersteund door de gemeente Zoetermeer, Stichting georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ), GGD Haaglanden, Alzheimer NL, afdeling Haaglanden.

Meer informatie op de website, tabblad Haaglanden-Zoetermeer Haaglanden We zijn zelf het medicijn en te volgen op Linkedin https://www.linkedin.com/company/preventie-dementie-zoetermeer/

 

WZZHM_HAAGLANDEN_ALGEMEEN.jpg Bekijk